“Με την Πρώτη Ματιά” του Ντανιέλ Ριμπέϊρο

Σκηνοθεσία: Daniel Ribeiro

Σενάριο: Daniel Ribeiro

Πρωταγωνιστούν: Ghilherme Lobo, Fabio Audi, Tess Amorim

ΟΛεονάρντο είναι ένας τυφλός έφηβος που έχει απηυδήσει με την υπερπροστατευτική μητέρα του και τους νταήδες του σχολείου. Αναζητώντας την ανεξαρτησία του, αποφασίζει να σπουδάσει στο εξωτερικό, προς απογοήτευση της καλύτερής του φίλης, Τζιοβάνα. Όταν για τις ανάγκες μιας σχολικής εργασίας γνωρίζεται καλύτερα με τον Γκαμπριέλ, το καινούργιο παιδί της πόλης, νέα συναισθήματα ανθίζουν και τον κάνουν να αναθεωρήσει τα σχέδιά του. Εντωμεταξύ, η Τζιοβάνα αρχίζει να ζηλεύει αυτή τη νέα φιλία και σύντομα εντάσεις ξεσπούν μεταξύ εκείνης και του Λεονάρντο.

Ηπρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Βραζιλιάνου Ντανιέλ Ριμπέιρο έκανε ελληνική πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, όπου και απέσπασε το Βραβείου Κοινού. Μια ανθρώπινη και τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης, για τη φιλία, τη σεξουαλική αφύπνιση και τη νεανική αγάπη. Το Με την Πρώτη Ματιά προέκυψε από τη μικρού μήκους ταινία, Σήμερα Θέλω να Γυρίσω Μόνος (Eu Não Quero Voltar Sozinho), του ίδιου σκηνοθέτη.

Σημείωμα σκηνοθέτη:

Η ταινία Με την Πρώτη Ματιά έχει θέμα τη σεξουαλική αφύπνιση ενός τυφλού εφήβου. Η εφηβεία είναι μια περίοδος της ζωής γεμάτη τόσες πολλές ανακαλύψεις, και η σεξουαλικότητα είναι συνήθως συνυφασμένη με την αίσθηση της όρασης. Πώς, λοιπόν, ένας άνθρωπος που δεν βλέπει μπορεί να νιώσει έλξη για κάποιον άλλον; Ακόμα περισσότερο, πώς ένας άνθρωπος που δεν έχει δει ποτέ άνδρα ή γυναίκα καθορίζει τον σεξουαλικό του προσανατολισμό; Αυτό ανακαλύπτουμε μπαίνοντας στη ζωή του Λεονάρντο .. Ήθελα να δημιουργήσω μία πανανθρώπινη ιστορία με την οποία όλοι, γκέι ή στρέιτ, τυφλοί ή όχι, θα μπορούσαν να ταυτιστούν.

 

Διεθνής Τύπος:

  • «Η ιστορία του Βραζιλιάνου σεναριογράφου-σκηνοθέτη Ντανιέλ Ριμπέιρο, παρουσιάζεται με τόση τρυφερότητα, τόση εξυπνάδα και τόση επώδυνη ειλικρίνεια που παίρνει το βάρος μιας ταινίας που μιλά για κάτι πολύ πιο σημαντικό από έναν εφηβικό έρωτα. Όπως και το θέμα της – τα πρώτα φιλιά και οι καλύτεροι φίλοι – δεν ξεχνιέται εύκολα.» , The Washington Post

 

  • «Η βραβευμένη ταινία-ντεμπούτο του Ντaνιέλ Ριμπέιρο υφαίνει δεξιοτεχνικά τις κοινωνικές προκλήσεις της εφηβείας σε μία ιστορία ευρύτερης προσωπικής αναζήτησης.» , The New York Times

 

Βραβεία / Συμμετοχές:

  • Βραβείο Fipresci, τμήμα Πανόραμα, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου 2014
  • Βραβείο Teddy Καλύτερης ταινίας, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου 2014
  • Βραβείο Κοινού, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας 2014
  • Βραβείο Κοινού, L.A. Outfest 2014
  • Βραβείο Κοινού, New York Lesbian and Gay Film Festival 2014

Trailer & Φωτογραφίες

2018-04-23T01:39:18+00:00